2010. január 15., péntek

No turning back

Egy újabb kemény hét után, itt van ismét a 7vége.
Természetesen főszerepben a zene, mint mindíg.
Kezembe akadt ma egy Markus Shulz mix, Back to Basics címmel.
Íme a tracklistája:
01. Djuma Soundsystem - Les Djinns (Trentemoller Remix / Markus Schulz Rework)
02. Leama & Moor Featuring Jan Johnston - Waiting (Andrew Bennett & Tom Cloud Remix / Markus Schulz Edit)
03. Salt Tank - Eugina (Allende Remix)
04. Mind - Defuse
05. Lange Presents Firewall Featuring Jav D - Looking Too Deep (Lange Mix)
06. Kirsty Hawkshaw Meets Tenishia - Outsiders (Jose Amnesia Remix)
07. Niklas Harding Presents Arcane Featuring Justine Suissa - Float Away On Ice Beach (Lunar Blaze Mashup)
08. Alex Monakhov - Roundabout
09. Anna Nalick - Breathe (Blake Jarrell Remix)

Gondolom a legtöbbeknek semmit sem mond ez a lista, de elárulhatom, hogy tényleg vissza az alapokhoz.
Amit kiemelnék az Salt Tank megúnhatatlan Euginája. Gyakorlatilag 100%-ban a nyarat és a vízparti vígazságokat idézi. És tényleg már feldolgozta boldog, boldogtalan, de tény, hogy az Allende remix az egyik legjobban sikerült.
Rögtön utána egy újabb ritkaság, Perry O'Neil egyik soha meg nem jelent projektje a Mind. A dal pedig a Defuse. Nagy kár, hogy csak néhány promó példány lett belőle, óriási darab 2006-ból. Emlékszem, hoyg akkor is egy Markus mixben hallottam, de egyből beleszerettem, visz, húz, magával ragad.
Kirsty Hawksaw a kifinomultabb, picit progresszívbe hajló trance muzsika énekhangja. Rengeteg kiváló dalban közreműködött. Az Outsider azt hiszem méltán hozható fel kiváló példaként. "In silence or rapture":-D
Az ezt követő bootleg egyenesen tökéletes, mondhatni 200 százalékos lett. A Float Away egyébként is a szívem csücske, Robbie Rivera tollából. De remekül fest a szöveg ilyen zenei alappal is. Ha bárki megkérdi, mi az a mashup, hát ezt fogom vele meghallgattatni. Bár hiába, hisz úgysem ismeri az eredetiket.:-D
Szóval remek mix, keressétek, töltsétek és hallgassátok.

Evezzünk más vizekre. Ismét "régiségek" között turkáltam. Íme egy-két érdekesség.
Mauro Picotto két arcú DJ. Hisz fülbemászó, már-már gagyi kategóriát megütő dalaival ostromolta a listákat a 2000-es évek elején, s közben minimáltechno szettjeivel bombázta szét a nagyérdeműt.
Nos, itt egy átmenet, egy aranyközépút. Én ki nem állhatom a Coldplayt, mert utálom a csávó nyekergését, de ezúttal Picotto úr kellőképpen megfeszíti a gyeplőt és egy egész hallgatható és táncolgató remixet faragott a Clocks-ból.:-D



John Johnson talán egyetlen kiadványa volt a The City EP. Elsőként az Impact Van Bellen remixe ütött, majd egy későbbi alkalommal belinkelem. Ezúttal a Buenos Airest ajánlanám. Nem is tudom...egyszerűen van benne valami. Az akkori idők meghatározó hangszerelése, abszolút a könnyedebb progreeszív irányvonal.



Számomra nyári éjszakákat megigéző a következő nóta. G-pal és az Ocean of Blue. Varázslatos, csodaszép, egy igazi eszméletvesztés, de egy olyan eszméletvesztés, melyet az ember élete véglig elviselne.



Na jó, picit evezzünk könynedebb vizekre. DJ Flex és a Love 4 You, valamint Plummet és a Damaged.
Két igazán aranyos nóta. Egyszerű és tökéletes mindkettő. Az elsőben Steve Angello és Sebastian Ingrosso még csenevész volt. Mára a Sweedish House Maffia-vá nőtték ki magukat.



Plummetről pedig nincs mit mondani. Jött a Damaged és a Cherrish the Day. Mindkettő Antillas remixben a legjobb, vagy talán a jó. Én a Damagedet választottam, mert ezzeh van jobb klipp.
Érezzétek hát. Jó éjt!



Love, Peace and Grease.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése