2009. október 2., péntek

Fall to winter

Egyértelműen érezhető az ősz jelenléte, a tél közeledte. Munkából hazaérve már szinte sötétség vár. Ebben van jó is rossz is. Talán vágyik az ember egy picit a heverészős hosszú téli estékre, de szomorú is, hogy a verőfényes nyáridő elmúlik. Péntek reggel épp azon gondolkodtam a buszra várva, hogy milyen is lehet most a Balatonpart. A nyáron nyűzsgő, emberekkel teli utcákon, strandokon fúj egy-két szemetet a szél. Kihalt minden, de talán még így is hívogató. Félretéve az üzleti nyerészkedést, a turizmusból várt haszont, akinek nyáron szép, annak ilyenkor is szép:-DD
Az elmúlt szombaton volt a BBC Radio 1 Essential mixében Paul van Dyk End of summer mixe. Hát mondanom sem kell, pazar! Igazából rég hallgattam Pault, de megérte kihagyni egy időt, mert most nagyon ütött. Az első óra chill, lounge a javából. Igazi naplemente, igazi romantika, igazi álmodozás. A második óra pedig....utazás, utazás és a kőkemény veretős trance muzsika. Szenzációs volt az indítás. Giuseppe Ottaviani Fallen című dala szó szerint odabasz. Ezzel a számmal tényleg elsírathatjuk a nyarat és mindent, amit átéltünk alatta. Szenzációs darab.



Paul van Dyk készített már egy remixet az Age of Love-ra 1997-ben, de 2009-ben is odatett. Egy igazi tombolós trance remix született újra a dalból, mely szintén hallható a műsorban, úgy mint Olive You are not alone-ja, vagy épp a záró For an Angel, szintén a mai kornak megfelelően átdolgozva.
Összességében tehát nagyon jól sikerült ez a két óra és ajánlom mindenki figyelmébe. Töltsétek és hallgassátok.
És még egy jóhír. Azért ott vagyunk az élvonalban, legalábbis az elektronikus műfajban, hisz a Hoxton Whores - Sunrise c. dala Lauer & Canard remixében legutóbb Roger Sanchez műsorában is helyet kapott.



Legközelebb szeretnék pár szót írni a chillout és az ambient világáról, mely műfajok évaszaktól függetlenül csodálatos élményeket nyújthatnak...
Szóval...ősz, tél, de a hangerő velünk marad!
Peace, Love & Harmony!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése