2009. október 17., szombat

Back to basics

Ma este 2 és fél óra Dance Dapertmenttel jutalmaztam magam. Mondanom sem kell, megérte, hisz szenzációs dallamok vezettek le a kicsit mélyebb hangzásvilág sötét bugyraiba. Juhász Előd (Zenebutik) szavaival élve: Zenei különlegességek, zenei érdekességek, zenei újdonságok, zenei ínyencségek. :-DD Ezekkel a dalokkal egyszerűen nem lehet mellényúlni, csak legyen elég basszus. Örültem egy nagy klasszikus újra felbukkanásának. Ez a Trancesetters The search című örökzöldje. Christian smith átíratában még mélyebb, még gonoszabb, még ütősebb.
Előkerült a Snap-féle Rhythm is a dancer is. De nem kell megijedni, nem egy sokadik unalmas átirat. Végre egy egyedi újragondolása a dalnak. Az eredeti vokál teljesen kikerült és csak sejteni lehet, hogy minek is kellene lennie ott valójában. Ja és a pontos cím: The Andrew Friendly & Rokk Odyssey - Rhythm Is A Dancer
Akit érdekel itt meghallgathatja a műsort.



Egyébként a Dance Departmennek is története van, nemcsak globálisan, hanem személyesen nálam is. 1994-ben fedeztem fel a holland Radio538-at. Akkor még analóg műholdvevővel sikerült vételeznem. Elég sok volt rajta már akkor is a tánczene, fiataloknak szóló rádiról lévén szó. Szombat éjjelente a Dance party night c. műsor futott rajta. 1997-ben jött a digitalizáció és a hollandok voltak az elsők, akik bevezették a dolgot. 5 évig nélkülöznöm kellett a rádiót és műsorait. 2002-ben aztán én is szert tettem egy digitális műholdvevőre. Akkor már Van Diepen's Dance Department néven futott a műsor. Az első két óra az aktuális kedvencekkel, újdonságokkal volt megtűzdelve, nem mellőzve a könnyedebb trance és house darabokat. A második fele a műsornak pedig vendég DJ-k mixeiből állt. Havi rezidenciája volt pl. Paul Oakenfoldnak is. 2006 körül vette át Dennis Ruyer a műsort. És ezzel egy időben a zenei világa is átalakult. Dominánsá vált a minimál, illetve a progressive stílus. De ez is teszi egyedülállóvá. Hisz olyan válogatást hallunk hétről hétre ebben, melyet sehol máshol a világon. A jók közül is csak a legjobbak szólalnak meg.
Kiváló bemelegítés ez buli előtt, vagy éppen kellemes bulipótló is lehet egyben. Nálam hozzátartozik a szombat esték igazi átéléséhez.
Mára legyen elég ennyi.
Jó éjt, Peace!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése